Gevulde paprika’s met couscous en geitenkaas

Gezonde gevulde paprika’s met een twist! Geen rijst en gewone kaas, maar dit keer couscous, geitenkaas en pijnboompitjes. Ben jij klaar om deze gevulde paprika’s met couscous te proeven?

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

3 kleuren paprika’s
200 gram gehakt
400 gram tomatenblikjes
1 tl paprikapoeder
1/4 tl chilipoeder
1/4 tl komijn
1/2 tl koriander
1 bouillonblokje
80 gram couscous
100 gram mais
2 plakjes geitenkaas
12 gram pijnboompitjes

gevulde paprika's met couscous 2

Hoe maak je de gevulde paprika’s met couscous en geitenkaas?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snijd de paprika’s doormidden en snijd de zaadlijsten weg
  • Bak de paprika’s 10 minuten in de oven
  • Rul het gehakt in een pan
  • Voeg hieraan de couscous, tomatenblokjes, kruiden en wat water toe
  • Laat de couscous langzaam gaar koken
  • Voeg ook de maiskorrels toe
  • Schep het gehaktmengsel in de paprika’s
  • Top af met stukjes geitenkaas en pijnboompitjes
  • Doe de gevulde paprika’s 15 minuten in de oven

Gevulde paprika’s zijn altijd een favoriet en erg makkelijk om te maken. Dit keer maakte ik ze met couscous en een net wat andere topping door er geitenkaas met pijnboompitjes op te doen. Eenmaal in de oven komen ze er heerlijk geroosterd uit wat het een extra dimensie geeft aan de gevulde paprika met couscous. Je kan kiezen voor gewone geitenkaas, ik vind het stiekem lekkerder om geitenkaas met honing te eten. Jam!

Verwarm als eerste de oven voor zodat de paprika’s alvast voorverwarmd kunnen worden. Snijd hiervoor de paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Leg ze met de holle kant naar boven op een raster en zet ze dan 10 minuten in de oven.

gevulde paprika's met couscous 3

Ondertussen kan je beginnen aan de vulling. Rul hiervoor eerst kort het gehakt en voeg daarna de ongekookte couscous toe samen met alle kruiden, bouillonblokje en tomatenpurree. Voeg ook wat water toe zodat de couscous ruimte heeft om goed gaar te worden. Laat het gehaktmengsel daarna lekker pruttelen op laag vuur. Vergeet ook niet om de mais op het einde nog toe te voegen.

Als de paprika’s klaar zijn kun je ze vullen met het gehaktmengsel. Top ze dan af met de stukjes geitenkaas en de pijnboompitjes. Doe de gevulde paprika’s met couscous daarna 15 minuten in de oven. Enjoyce!

 

Liefs Joyce ♥

One thought on “Gevulde paprika’s met couscous en geitenkaas

  1. Het ziet er onwijs lekker uit! Zelf zou ik de couscous vervangen door rijst ofso, aangezien ik dat niet meer eet. De combinatie met geitenkaas lijkt mij wel ontzettend lekker ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge