Rocky road taart

Een echte rocky road fan en kan je de mix tussen chocolade, marshmellow en amandel niet weerstaan? Dan is deze rocky road taart een must try!

Wat heb je nodig? (voor 1 taart)

250 gram volkorenkoekjes
80 gram pinda’s
80 gram cashewnoten
150 gram roomboter
240 gram pure chocolade
200 ml slagroom
2 eidooiers
100 gram marshmellows
50 gram gezouten amandelen

chocoladetaart met marshmellow en amandel

Hoe maak je de rocky road taart?

  • Verkruimel de volkorenkoekjes samen met de pinda’s en cashewnoten in een keukenmachine.
  • Voeg hieraan de gesmolten boter toe en mix goed door elkaar.
  • Schep de bodem in een taartvorm, druk goed aan en zet minstens een half uur in de koelkast.
  • Verwarm de slagroom in een pannetje op het vuur.
  • Klop de eidooiers los en roer dit door de slagroom.
  • Schenk de slagroom mix over de 140 gram stukjes chocolade.
  • Schep de chocoladevulling over de taartbodem.
  • Bekleed de taart met de marshmellows, 70 gram chocolade en de amandelen.
  • Zet de taart 1 uur in de koelkast.

Smelt de overige 30 gram chocolade, doe het in een spuitzak en top hiermee de taart af. Bewaar de rocky road taart in de koelkast.

Bij rocky road taart denk ik altijd meteen aan Amerika en het blijft een heerlijke combi van allemaal lekkers. Noten, chocolade en marshmellows. Beter gaat het niet worden. Wacht. Misschien met karamel erbij, maar dat is iets voor een andere keer.

Deze taart is heel gemakkelijk te maken en omdat hij ook niet gebakken hoeft te worden, kan je hem met een fornuisje en koelkast overal maken en kan hij eigenlijk niet mislukken. 

taart met rocky road vulling

Voor de bodem gaan we eerst alles verkruimelen. Stop dus de volkorenkoekjes, pinda’s en cashewnoten in een keukenmachine en pulseer het tot hele kleine kruimels. Doe de roomboter even in de magnetron totdat hij helemaal gesmolten is en voeg dit toe aan de taartkruimels. Mix alles goed door elkaar en schep de taartbodem in een taartvorm. Zet de rocky road taart een half uur in de koelkast.

Voor de vulling ga je eerst de slagroom verwarmen op een pannetje op het vuur. Let goed op, want je wilt niet dat de slagroom gaat koken. Klop de eidooiers los en voeg deze toe aan de slagroom. Breek 140 gram chocolade in stukjes en giet de slagroom mix eroverheen. Schep de chocoladevulling over de taartbodem.

Top de rocky road taart af met de stukjes marshmellow, amandel en 70 gram chocolade. Zet de rocky road taart nog 1 uur in de koelkast. Voor de ganache smelt je de overige 30 gram chocolade die je in een spuitzak doet. Maak over de taart mooie slierten. Bewaar de rocky road taart in de koelkast.

Liefs Joyce ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge