Tapas Treats: Aziatische gehaktballetjes

Tapas 2.0! Tapas hoeft niet altijd Spaans te zijn, je kan je vrienden ook verrassen met deze gemakkelijk te maken Aziatische gehaktballetjes.

Wat heb je nodig? (voor 15 balletjes)

450 gram gehakt
1 tl (sesam)olie
120 gram gemalen havermout
1/4 tl gember
1 ei
1,5 tl knoflook
1 kleine ui
80 ml hoison saus
15 ml rijstazijn
1 knoflookteentje
1 el sojasaus
1/2 tl sesamolie
1/2 tl gember

aziatisch gekruide gehaktballetjes

Hoe maak je de Aziatische gehaktballetjes?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Mix het gehakt met de olie, gemalen havermout, gember, ei, knoflook en klein gesneden ui
  • Maak hier kleine gehaktballetjes van en leg ze op een bakplaat
  • Bak de balletjes 15 minuten en draai ze halverwege om
  • Maak ondertussen de saus door de hoisin saus, rijstazijn, knoflook, sojasaus, sesamolie en gember met elkaar te mengen
  • Als de gehaktballetjes niet meer roze van binnen zijn, schenk je de saus eroverheen

Wil je een klein gerechtje serveren en even iets anders doen dan standaard gehaktballetjes of andere Spaanse gerechtjes? Trakteer je vrienden en familie dan eens op deze Aziatische gehaktballetjes! En veel tijd hoeft het ook niet te kosten, in 20 minuten ben je helemaal klaar met deze tapas treat. 

aziatische gehaktballetjes

Met deze ingrediënten kun je ongeveer 15 gehaktballetjes maken. Je kunt ze natuurlijk heel gemakkelijk verdubbelen door de ingrediënten te verdubbelen. Verwarm de oven vast voor op 200 graden. Neem er dan een kom bij en doe daar het gehakt in samen met de havermout, knoflook, olie, ei, gember, knoflook en een uitje. Zorg ervoor dat je de ui al in kleine blokjes hebt gesneden en de havermout hebt vermaald tot meel in een keukenmachine. Meng alles goed tot elkaar totdat je een mooi en stevig gehakt hebt. 

Draai van dit gehakt kleine gehaktballetjes en leg ze op een bakplaat. Doe de Aziatische gehaktballetjes ongeveer 15 minuten in de oven of totdat ze niet meer roze zijn vanbinnen. Vergeet ook niet om ze halverweg om te draaien. Ondertussen kan je verder met de saus. Dit doe je door in een kommetje de hoisin saus, rijstazijn, knoflook, sojasaus, sesamolie en gember met elkaar te mengen. 

Wanneer de Aziatische gehaktballetjes klaar zijn, schenk je de saus eroverheen. Serveer ze warm. Leuke tip: doe er wat cocktailprikkers bij en top de Aziatische gehaktballetjes af met wat sesamzaadjes.

Liefs Joyce ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge