Tuna melt courgette schotel

Tuna melt is tegenwoordig erg populair, vooral op een tosti. Daar moest natuurlijk ook wel een gezonde maaltijd gemaakt van kunnen worden. En dat werd deze tuna melt courgette schotel.

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

1 blikje tonijn
2 courgettes
50 ml kokosmelk
2 el bloem
125 gram mozzarella
1 el chilisaus
1 el mayonaise
1 el mosterd
peper en zout
1 el Italiaanse kruiden
1 el bieslook
1/2 tl knoflook

tuna melt courgette schotel

Hoe maak je de tuna melt courgette schotel?

  • Verwarm de oven voor op 170 graden
  • Snijd de uiteinden af van de courgettes en rasp ze in plakjes
  • Doe de courgette samen met de tonijn in ingevette ovenschaal
  • Maak een saus door alle overige ingrediënten behalve de mozzarella met elkaar te combineren
  • Schenk de saus over de courgette en tonijn
  • Snijd de mozzarella in plakjes en top daarmee de ovenschotel af.
  • Doe de ovenschotel 15 minuten in de oven.

Toen ik de eerste keer over tuna melt hoorde moest ik wel even nadenken over die combi. Hoewel het niet iets was wat ik meteen wilde proeven, zijn bijvoorbeeld een pizza tonijn ook een gewilde combinatie. En als kaasliefhebber kon ik er natuurlijk niet onderuit komen ;). En to be honest, dit is eigenlijk niet de eerste keer dat ik tonijn met kaas op heb. Stiekem heb ik ook weleens toast op met cheddar en tonijn. And I am telling you: real good combination!

tuna melt

Maar ik wijk een beetje af hihi. Terug naar de tuna melt courgette schotel. Deze maaltijd is laag in koolhydraten maar door de eiwitten en vetten in de tonijn en mozzarella is de maaltijd heel erg vullend. Van tevoren dacht ik dat ik in de avond nog veel cravings zou krijgen en dat de smaak wat flauw zou zijn, maar ik ben echt verrast door dit heerlijke maaltje :).

Voor de tuna melt courgette schotel verwarm je de oven voor op 170 graden. Was de courgette en snijd de uiteinden eraf. Snijd vervolgens de courgette in plakjes en doe ze met de tonijn in een ingevette ovenschaal. Maak vervolgens de saus door de kokosmelk, bloem, chilisaus, mayonaise, peper, zout, italiaanse kruiden, bieslook en knoflook. Schenk de saus vervolgens over de tonijn en courgette. En dan rest er nog 1 ding: het in stukken snijden van de mozzarella. Als je hiermee klaar bent, top je de tuna melt courgette schotel af met de mozzarella en doe je de schotel 15 minuten in de oven. 

Liefs Joyce ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge