Viswraps met tropische salsa

Soms krijg je ineens een heerlijke ingeving van ingrediënten die je op het eerste oog niet bij elkaar zou doen. En zo zijn deze viswraps met tropische salsa en rode kool geboren. 

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

4 stukken tilapiafilets
8 wraps
4 el gekruide wokolie
1 avocado
125 gram mango
125 gram ananas
1 paprika
limoensap
koriander
300 gram gesneden rode kool

viswraps met tropische salsa 2

Hoe maak je de viswraps met tropische salsa?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Smeer de tilapiafilets in aan beide kanten met de gekruide wokolie
  • Bak de tilapiafilets 20 minuten in de oven
  • Snijd de mango, ananas en paprika in hele kleine stukjes
  • Doe het in een bakje met wat limoensap en koriander naar smaak
  • Snijd de avocado in plakjes
  • Beleg de wraps met wat rode kool, tropische salsa, stukjes tilapia en avocado

Deze wraps zijn een hele smaak infusion van verschillende soorten smaken en textuur. De heerlijk zacht gegaarde vis met de licht pittige kruiden uit de wokolie, de knapperige en ietwat bittere rode kool en de salsa die daar precies tussenin zit qua textuur en zoet en zuur tegelijk is. Wraps, vis, rode kool en salsa. Ingrediënten die afzonderlijk heel erg lekker zijn en in eerste instantie niet zo snel bij elkaar zou plaatsen. En toch werd ik echt mega verrast door deze heerlijke maaltijd!

viswraps met tropische salsa 3

Voor deze wraps verwarm je de oven eerst voor op 200 graden. Smeer de tilapiafilets aan beide kanten in met gekruide wokolie. Kies voor een smaak die jij lekker vindt. Ik heb die van Conimex, maar ik weet niet of deze nog verkrijgbaar zijn. Leg de tilapiafilets op bakpapier in de oven en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar. Als de tilapia klaar is, snijd je de filets in stukken. 

Ondertussen maak je alvast de tropische salsa. Dit doe je door de ananas, mango en paprika in hele kleine stukjes. Doe ze in een bakje en voeg hieraan koriander en limoensap toe naar smaak. Roer even door. Snijd ook alvast de avocado in plakjes. Doe de wraps naar wens even in de magnetron en ga ze dan beleggen. Strooi er de gesneden rode kool overheen samen met de tropische salsa. Top het daarna af met de stukjes tilapia en de plakjes avocado. 

Liefs Joyce ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge